Start med gratis vest

Gratis mønstre

Et veldig bra sted å starte for å teste om Lutterloh-systemet er noe for deg, er med gratisbrosjyren fra Lutterloh. Den har tre gratis mønstre, en vest, bluse og shorts. . Om du ikke har den kan den lastes ned her 

Jeg anbefaler deg også – først som sist – å laste ned et måleskjema jeg har laget til deg. Du finner det under “Nedlastinger” og det er et prosjektark for klessøm og Lutterloh. For hvert prosjekt skriver du ut et slikt ark for å ha oversikt over deler, mål og notater. 

Det er anbefalet å begynne med vesten – du trenger ikke sy den ferdig, men du bruker denne for å sjekke størrelsen din, innsnitt og livlinje.

Jeg anbefaler at du syr i et lerretsstoff, bare for å teste hvordan størrelsen er for deg. Og det som er veldig bra er at dette kan du teste gratis før du investerer i et komplett Lutterloh mønstersett.

Midlertidig målebånd
Med brosjyren du laster ned kan du lage deg et midlertidig målebånd, og i filmen under viser jeg deg hvordan. 
Husk at når du skriver ut, må du velge 100% eller “ingen skalering”.

Om du også vil sy blusen fra brosjyren, har jeg laget fullstendige instruksjoner på denne, både hvordan du tegner ut møsnteret, gjør endringer, legger til sømmon og syr hele blusen. Dette finner du i menyen “Lutterloh-systemet”

 

Når du så har målebåndet på plass, enten et midlertidig i papir, eller det som følger med settet, kan du fortsette.

Det første du bør gjøre er å tegne av mønsteret for vesten, og tilpasse det til deg selv. I filmen under viser jeg hvordan du bruker målebåndet og tegner av mønsteret.


Nå er det på tide å legge på sømmon på vesten, og klippe ut og overføre alle markeringene. Du må gjerne se hele filmen under, men jeg begynner ca 12 minutter uti filmen og viser dette.

Bruk et billig stoff – bomullslerret, gammelt sengetøy eller lignende til dette prosjektet – det er bare for å sjekke punktene under. Men pass på at stoffet ikke er elastisk.

Jeg anbefaler at du gjør som meg, marker alle linjene på stoffet med en tusj slik at du ser proporsjonene når du prøver vesten på. Når du har gjort dette, er det på tide å se etter om det må gjøres mønsterendringer. Har du spørsmål til dette, legg det gjerne i inspirasjonsgruppen min på Facebook.

Vi må sjekke følgende:

  1. Finn livlinjen – er den er riktig?
  2. Bestem størrelse på innsnittene
  3. Vurdere vidden – om dette er vidden du ville hatt en bluse eller om du ville hatt den smalere (her trenger du bare vurdere, ikke gjøre endringene på stoffet)

Når du har fått vesten til å sitte greit, overfører du alle endringene dine til mønsterdelene. Disse skal vi bruke videre for å tilpasse andre plagg, så ta godt vare på de. Noter også endringene – har du forlenget eller forkortet? Hvor mye? Hvor mye innsnitt foran og bak?