Snørepose med løpegang og maljer

I denne andre episoden om løpeganger viser jeg deg hvordan du lager løpegang ved å brette ned den øverste kanten på posen din.

For ordens skyld- jeg har brettet min inn to ganger for å få vekk sårkanten. Dette er selvsagt ikke nødvendig for posens funksjon, men jeg ville vise hvordan du gjøre dette sånn at du kan velge selv.

Maljer har jeg allerede laget episode om, den ser du nederst her, og du kan jo velge hvilket system du ønsker å bruke. Og – vil du sy knapphull så gjør gjerne det! Men også bak knapphullene pleier jeg å styke fast litt stabilisering for det blir litt belastning når en driver å drar i disse snorene.

Klippemål ytterstoff: 1 stykke på 64 x 21 cm
Sømvalg: Rettsøm til sammensying
Stinglengde: 
2,5 (rettsøm)
Stingbredde: 0

Sømvalg: Sikksakk til å kaste over
Stinglengde: 2,5 (rettsøm)
Stingbredde: 3

Synes du målet på posen min var litt rart? Ja – det er fordi jeg tok det jeg klarte av en stoffrest. Det synes jeg du også skal gjøre, men bare husk på å regne ut hvor du vil ha maljene før du setter de i. Så om du kutter 60 x 20 eller 65 x 25 så spiller det liten rolle.

Jeg plasserte maljene mine 8 cm ned fra kanten før jeg brettet den, og de er plassert 3 cm fra hverandre, fra midten av den ene til midten av den andre.

Kanten brettet jeg deretter ned 1 cm, og så brettet jeg den ned nesten 5 cm. 4,8 for å være nøyaktig, men  det letteste er om du kjenner etter slik at du får kanten på nedsiden av maljene.