Sjekk passformen med gratis vest fra Lutterloh systemet

Et veldig bra sted å starte er gratisbrosjyren fra Lutterloh. Den har du kanskje fått som reklame på en messe, eller lastet ned fra nett. Om du ikke har den kan den lastes ned her

Da kan du lage deg et midlertidig målebånd, og i filmen under viser jeg deg hvordan.

 

Når du så har målebåndet på plass, enten et midlertidig i papir, eller det som følger med settet, kan du fortsette.

Det første du bør gjøre er å tegne av mønsteret for vesten, og tilpasse det til deg selv. I filmen under viser jeg hvordan du bruker linjalen og tegner av mønsteret.

Nå er det på tide å legge på sømmon på vesten, og klippe ut og overføre alle markeringene. Du må gjerne se hele filmen under, men jeg begynner på ca 12 minutter å vise dette.

Bruk et billig stoff – bomullslerret, gammelt sengetøy eller lignende til dette prosjektet – det er bare for å sjekke punktene under.

Jeg anbefaler at du gjør som meg, marker alle linjene på stoffet med en tusj slik at du ser proporsjonene når du tester vesten på. Når du har gjort dette, er det på tide å se etter om det må gjøres mønsterendringer. Har du spørsmål til dette, legg det gjerne i inspirasjonsgruppen min på Facebook.

Vi må sjekke følgende:

  1. Finn livlinjen – er den er riktig?
  2. Bestemm størrelse på innsnittene
  3. Vurdere vidden – om dette er vidden du ville hatt en bluse eller om du ville hatt den smalere (her trenger du bare vurdere, ikke gjøre endringene på stoffet)

Når du har fått vesten til å sitte greit, overfører du alle endringene dine til mønsterdelene. Disse skal vi bruke videre for å tilpasse andre plagg, så ta godt vare på de. Noter også endringene – har du forlenget eller forkortet? Hvor mye? Hvor mye innsnitt foran og bak?