Ruby BH fra PinUp Girls

I denne grundige serien med 12 filmer finner du fra start til slutt hvordan du syr RUBY BH fra PIN-up girls. Denne syr jeg helt etter mønsteret, med en endring: Jeg syr med stroppereguleringen foran, og bruker derfor to ringer mindre enn originalmønsteret.

Før du syr denne BHen anbefaler jeg at mønsteret ditt allerede er tilpasset best mulig – og det gjør du ved å sy et testbånd og testskåler først. Måltaking og instilling av symaskin er også viktig, så om det er lenge siden du har sydd en BH kan det være lurt å ta en titt på denne delen.

Du kan laste ned prosjektark til BH-søm fra “Nedlastinger”

Når du er klar til å starte å sy denne BHen – finner du alt av filmer til dette under her.

Og til slutt – når du er ferdig, tar du igjen en vurdering av størrelsen.

Et lite tips før du begynner: Både jeg og flere jeg har snakket med sier at de har gått opp i bånd-størrelse og at det har vært nødvendig. Så om du havner midt mellom to størrelser (slik jeg gjorde), gå opp til neste størrelse. Havner du akkurat på en størrelse, ville jeg faktisk gått opp i hvertfall en halv størrelse på båndet!

En veldig god hjelp er notatarket. Last ned skjema for å ta notater underveis i prosjektet ditt her. Det er gull verdt etterpå, så vet du hva du har gjort og hvor mye du har brukt av forskjellige strikk og ting, om du skal bestille mer.

Og sist, men ikke minst – når du etterpå har sett gjennom alle filmene og skal sy din neste BH, så trenger du jo ikke se filmene hver gang. Jeg har laget en sjekkliste som du også kan laste ned. Hvert av hovedpunktene korresponderer til en video, så du kan gå direkte til den hvor du lurer, for å få svaret.

  1. Klipp stoffet
  2. Sy båndet sammen
  3. Sy skålene
  4. Sy skålene fast i båndet

Når du har fulgt disse fire første filmene, så er alt av stoff sydd sammen.

 

Nå har du sydd sammen alt av stoff til BHen din. Her finner du de neste fire videoene, hvor du finner hvordan du skal sy fast strikk og bøylebånd.

5. Sy fast bøylebåndet
6. Sy fast strikken ved brystlinjen
7. Sy ferdig bøylebåndet
8. Sy fast underasrms-strikken

Når du har fulgt disse fire filmene, er BHen din snart ferdig.

Nå har du sydd sammen alt av stoff til BHen din. Her finner du de neste fire videoene, hvor du finner hvordan du skal sy fast strikk og bøylebånd. Sy fast bøylebåndet Sy fast strikken ved brystlinjen Sy ferdig bøylebåndet Sy fast underasrms-strikken Når du har fulgt disse fire filmene, er BHen din snart ferdig. Nå skal du gå videre til å lage stropper, sy de fast og sette på hekter. Det gjør du her. ‘

I disse fire siste filmene ser du hvordan du ferdigstiler BHen din. Det som gjenstår nå er å lage stropper, sy de på og feste hektene og sette inn spiler. Dere som ikke skal ha spiler i denne BHen må også se denne filmen, for dere må sy fast bøylebåndet som vist.

9. Sy stropper
10. Sy fast stroppene
11. Sy fast hekter
12. Sett inn spiler

Når du har gjort dette, er det prøving som står på programmet. Og selv om BHen sitter bra på ved første prøving – bruk den noen timer, en dag og ha litt bevegelse. Legg merke til om det er steder som strammer eller steder som er for løse. Gå tilbake til filmen for tilpassing av BHen og gjør eventuelle endringer og kommeter på prosjektarket ditt, slik at den neste BHen blir korrigert om det er behov.