Kutte og skjære-teknikk med linjal og rullekniv

Det å bruke rullekniv, linjal og matte til å gjøre rette og nøyatige kutt er veldig nyttig.

Ferdes du i quiltemiljøer og syr lappeteknikk, vet du at det nesten ikke er noen vei utenom dette for å få de nøyaktige bitene du trenger når du skal sy sammen større prosjekter. Men det er ikke bare for de flinke og nøyaltige quilterne dette er et godt hjelpemiddel!

Jeg bruker riktignok ikke rullekniv til klær, for jeg har ikke kontroll nok til å skjære uten linjal til støtte, men jeg bruker det til nesten alt annet jeg lager som skal kuttes rett. Jeg kutter nemlig mye mer nøyaktig med rullekniv og linjal enn hva jeg noengang får til med saks.

Jeg har derfor laget denne teknikk-episoden om hva du trenger, litt tips og hvordan du bruker linjal og rullekniv.

Og – er du blant de som bruker coverstitch eller coverlock-makskinen din til kanting er dette nesten en nødvendighet – å kutte kantbånd går som en lek med linjal og rullekniv og en stor nok matte.

Og husk endelig dette: Trekk beskyttelsen til knivbladet på plass med en gang du har gjort kuttet ditt! Knivbladet er sylskarpt, og både dine egne fingre og andres tar stor skade om de kommer borti knivbladet!!