Hevehåndkle – perfekt til heving av gjærdeig

For å heve gjærdeig anbefales det faktisk å ha plast over deigen for at den ikke skal tørke ut. Jeg har derfor laget noe jeg har kalt et HEVEHÅNDKLE som består av et bomullstoff på den ene siden, og et tett stoff på den andre siden. I filmen bruker jeg et tisselaken, men vær obs på at jeg ikke har dette i kontakt med deigen min. Om du syr for salg – og det må du gjerne gjøre – så er det viktig at stoffene er godkjent til kontakt med mat. En grei måte å gjøre det på er å bruke voksduk. Der de selger dette i metervare vil du finne ut om den er godkjent. Og faktisk – disse voksdukene vil også være billigere enn tisselaken.

Jeg ser også at disse går under mange navn: Baksteklede, heveklede, heveduk – men jeg er glad i hevehåndkle

Mine klippemål er :

ca 47 x 52 – men det er ikke så veldig nøye. Sjekk slik at du får utnyttet stoffene dine best mulig. Og ferdig mål bør være sånn ca et stekebrett. Målene på mine, ferdigsydd er ca 45 x 50, og det synes jeg er en grei størrelse.

Skal du gi dete vekk som gave? Hva med å legge ved oppskriften på ditt favorittbrød eller gjærbakst – eller gi vekk sammen med litt mel og gjær?