Bluse (gratis mønster)

For å sy denne blusen trenger du gratisbrosjyren fra Lutterloh. Den har du kanskje fått som reklame på en messe, eller lastet ned fra nett. Om du ikke har den kan du laste den ned rett her, fra min nettside!  Husk å skrive ut i 100 % størrelse, eller “original størrelse”.


I den første filmen under viser jeg deg hvordan du tegner ut mønstret ved hjelp av de små mønsterdelene i brosjyren, dine to mål – bryst og hofte – og spesialmålebåndet. Vi tilpasser mønsteret, legger til sømmon, oppbrett på ermer og nederst på blusen, stoff til knappestolper og stabilisering i form av strykestoff. 

Når du har gjort dette kan du regne ut hvor mye stoff du trenger til blusen. Ta hensyn til stoffets bredde. For mange vil det holde med 1,5 meter.

For å vite hvilke tilpassninger du skal gjøre til mønsteret er det absolutt en fordel at du har sydd en prøve på den gratis vesten først, fremgangsmåte på dette finner du i menyen “Lutterloh-systemet”

Film 1 under: Tilpassning av mønsteret

Film 2 under: Hvordan du syr sammen blusen. Den er lang, så jeg anbefaler deg å velge å se den på YouTube, der har jeg delt inn filmen i kapitler og du kan hoppe til den delen du vil se