Bluse fra gratis Lutterloh brosjyre

For å sy denne blusen trenger du gratisbrosjyren fra Lutterloh. Den har du kanskje fått som reklame på en messe, eller lastet ned fra nett. Om du ikke har den kan den lastes ned fra den offisielle Lutterloh-gruppen på Facebook som heter “Lutterloh System”.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du begynner med å tilpasse vesten fra brosjyren. Dette finner du i egen seksjon her:

Videre nedover her fyller jeg opp fortløpende med hvordan du tegner mønsteret på selve blusen, hvilke hensyn vi må ta til sømmon, opplegg, krage, ermer etc og til slutt hvordan blusen sys sammen.

Før du begynner å sy, må du har tilpasset møsnteret ditt. Det ser du i filmen under. Her legger du også til sømmon, oppbrett på ermer og nederst på blusen, stoff til knappestolper og stabilisering i form av strykestoff.

Når du har gjort dette kan du regne ut hvor mye stoff du trenger til blusen. Ta hensyn til stoffets bredde. For mange vil det holde med 1,5 meter.

Film 1 under: Tilpassning av mønsteret

Film 2 under: Hvordan du syr sammen blusen. Den er lang, så jeg anbefaler deg å velge å se den på YouTube, der har jeg delt inn filmen i kapitler og du kan hoppe til den delen du vil se