BH-søm for første gang

Har du tenkt at du ville sy din egen BH? Det synes jeg absolutt du skal prøve.

Gevinsten er stor – du får til slutt en BH med perfekt passform, og om du vanligvis må i spesialbutikker for å kjøpe BH, vil du også sy dine egne mye billigere!

Det er få sømmer i BH-søm – rettsøm, sikksakk, og har du tretrinns-sikksakk så er det en hjelp, men ikke et krav. Så enhver, helt vanlig symaskin klarer dette.

Det som er litt spesielt er stoffene som brukes. Det er syntetiske stoffer som er veldig stabile. Dette fordi vi trenger godt hold i BHen.

Det å tilpasse en BH kan ta litt tid. Jeg guider deg gjennom tilpassingene du trenger, du finner veldig mange filmer om hvordan du vurderer og tilpasser mønsterdelene dine her på nettsiden. Du finner også komplette kurs på hvordan du syr forskjellige BHer, så jeg vil anbefale deg – er du litt nysgjerrig, så begynner fra toppen av menylisten. Når du har tilpasset BHmønsteret ditt, kan du også bruke dette til bikini! Dette finner du også her på nettsiden.

(fortsetter under bildene)

Om du aldri har sydd BH før – eller trenger en oppfriskning – så er dette stedet å begynne!

Når du syr din første BH – så gjør du egentlig ikke det – da syr du din andre! Hvorfor? Jo – fordi du begynner med å sy en test-BH – som du senere også kan bruke til å teste nye mønstre med.

Første hinder på veien kan være å få tatt mål og finne rett størrelse. Måten for å finne rett spile/bøyle er lik uavhengig av hvilket mønster du vil jobbe med, mens måte for å finne rett størrelse på skålene varierer. I denne filmen viser jeg hvordan du finner størrelsen på skålene til Pin-Up Girls mønstrene. Og du – glem alt du til nå har lært om butikkstørrelser – vi beveger oss nå ut på helt ny grunn, så ikke sammenlign med det du kjøper i butikk!

Dette avsnittet fortsetter under filmen.

Når du har tatt mål og funnet sånn ca spilestørrelsen din, er det på tide å bestille det du trenger. For tips om dette, meld deg inn i Ninas syrom – inspirasjonsgruppe – som også er stedet hvor alt av hjelp, spørsmål, svar og annet blir lagt ut.

Før du begynner (både BH og test-BH) kan det være lurt å laste ned måleskjema og prosjektark (Prosjektark: BH) som du kan bruke underveis i prosjektet. Dette finner du på “fliken” øverst som heter “Nedlastinger”

Deretter er det skikkelig lurt å ta en god runde over symaskinen. Sjekk at den er i orden, ren og pen. Det gjør du ved å følge trinnene i linken her: Spabehandling for symaskinen.

Og ikke nok med det – når symaskinen er i orden er neste trinn å sjekke sømonnet ditt! Hvorfor? Jo – fordi sømonnet i BHmønstrene nesten uten unntak er 6 mm, eller 1/4 tomme (inch). Se filmen her for å stille inn sømonnet ditt riktig:

Neste trinn nå er å sjekke sømmene på symaskinen din. Sømmene – ikke sømmonet. 

Og nå – nå er du klar for å starte og sy selve testbåndet. Alt om testbåndet finner du ved også i menyen.