Aldri sydd BH før – eller trenger en oppfriskning?

Om du aldri har sydd BH før – eller trenger en oppfriskning – så er dette stedet å begynne!

Når du syr din første BH – så gjør du egentlig ikke det – da syr du din andre! Hvorfor? Jo – fordi du begynner med å sy en test-BH – som du senere også kan bruke til å teste nye mønstre med.

Første hinder på veien kan være å få tatt mål og finne rett størrelse. Måten for å finne rett spile/bøyle er lik uavhengig av hvilket mønster du vil jobbe med, mens måte for å finne rett størrelse på skålene varierer. I denne filmen viser jeg hvordan du finner størrelsen på skålene til Pin-Up Girls mønstrene. Og du – glem alt du til nå har lært om butikkstørrelser – vi beveger oss nå ut på helt ny grunn, så ikke sammenlign med det du kjøper i butikk!

Dette avsnittet fortsetter under filmen.

 

Når du har tatt mål og funnet sånn ca spilestørrelsen din, er det på tide å bestille det du trenger. For tips om dette, meld deg inn i Ninas syrom – inspirasjonsgruppe – som også er stedet hvor alt av hjelp, spørsmål, svar og annet blir lagt ut.

Før du begynner (både BH og test-BH) kan det være lurt å laste ned måleskjema og prosjektark som du kan bruke underveis i prosjektet. . Dette finner du på “fliken” øverst (skjema og ark til nedlasting): Skjema ved oppstart av BH-søm

Deretter er det skikkelig lurt å ta en god runde over symaskinen. Sjekk at den er i orden, ren og pen. Det gjør du ved å følge trinnene i linken her: Spabehandling for symaskinen.

Og ikke nok med det – når symaskinen er i orden er neste trinn å sjekke sømonnet ditt! Hvorfor? Jo – fordi sømonnet i BHmønstrene nesten uten unntak er 6 mm, eller 1/4 tomme (inch). Se filmen her for å stille inn sømonnet ditt riktig:

Neste trinn nå er å sjekke sømmene på symaskinen din. Sømmene – ikke sømmonet. Det gjør du ved å klikke deg videre på siden her.

Og nå – nå er du klar for å starte og sy selve testbåndet. Alt om testbåndet finner du ved å trykke på knappen: