60-meteren- fint quiltet teppe

Jeg har laget et lett mønster og enkel fremgangsmåte på hvordan du syr dette teppet som jeg har kalt 60-metern. Dette har jeg kalt 60-meteren fordi når du har sydd dette, har du sydd 60 meter søm! Og det er dette vi blir bedre av! Skal vi bli flinke til å sy – så må vi sy! Så jeg anbefaler dette på det aller varmeste for å få både mengdetrening i rettsøm, og ikke minst – et deilig teppe!

For å sy 60-meteren, som er et stripeteppe på 110×210 cm, trenger du følgende:

Hovedstoffene jeg har brukt er av god kvalitet og kalles Quiltestoffer 3 meter hovedstoff (bredde 110 cm)
0,6 meter kontraststoff (bredde 110 cm)

Til vatt har jeg brukt en deilig bomullsvatt, som er så bred at jeg bruker den på “tvers”, og derfor trenger du bare teppets bredde som lengdemål: 1,3 meter bomullsvatt (bredde 244 cm)
Og til slutt – 1,3 meter bakstykkestoff, som har bredde 274 cm!

Jeg kan også anbefale melert bommulstråd til topstikninger, topstitch-nåler, spraylim, og et “must” til dette prosjektet er linjal, rullekniv og skjærematte. Av ekstrautstyr til symaskinen kan jeg anbefale kvart inch fot (det kan bli et veldig godt bekjentskap), overtransportør og forlengerbord.

 

Om du vil sy et mindre teppe – til barn eller bare til å ha i fanget, har jeg også regnet ut hva du trenger til 1 x 1,5 meter teppe:

Sy en ramme, på 4” eller ca 10 cm.
Da kan du sy sammen 2,5 ” striper til du totalt har en remse på 21 meter.
Det tilsvarer ca 18 striper av stoff i full bredde, men om du bruker rester og ikke fulle bredder, kan du måle den totale, lange remsen som lages i første film. Lag den 21 meter. N
år du da har sydd den sammen slik at den blir 16 remser bred, er den ca 80 cm bred og 130 lang, så med 10 cm ramme rundt blir det akkurat 1 x 1,5 m

I serien her finner du:
1. Introduksjon og hvorfor jeg anbefaler dette
2. Del 1
3. Del 2
4. Del 3
5. Del 4