Sy klær!

Her vil du finne fremgangsmåte til hvordan du syr klær som passer helt perfekt!

Først: Før du begynner, last ned skjemaet du finner under Downloads, slik at du holder orden på mønsterdeler og dine egne mål da du laget mønsteret.

Dere har kanskje fått med dere at jeg holder på med et nytt sykurs. Dette glder jeg meg veldig til! Jeg vil nemlig lære dere å sy klær som passer perfekt. Hva er vel bedre? Og hva ser vel bedre ut enn klær som sitter helt perfekt?

For å være med på dette kan du enten følge “leksjonene” her på nettsiden i rekkefølge – men for ekstra hjelp anbefaler jeg at du melder deg inn i inspirasjonsgruppen min på Facebook – Ninas syrom inspirasjonsgruppe. Der diskuterer vi passform og hjelper hverandre med sømtekniske detaljer.

Jeg har valgt å gjøre dette ved hjelp av Lutterloh-systemet, som jeg har fått gratis av Lutterloh international for å teste. For meg ble dette en mønstertype som trengte mindre justeringer enn andre mønstre jeg bruker, men du er selvfølgelig velkommen til å bli med på dette med akkurat de mønstrene du ønsker!

Brosjyren kan du laste ned her, husk å skrive ut i 100 %

Det første mønsteret er et gratismønster og tilgjengelig for alle.

Jeg synes et fint sted å begynne er å sy en testvest i hht Lutterloh-systemet, og det kan du gjøre ved hjelp av den gratis brosjyren som du kan laste ned mange steder fra nett.

Denne sys i et billig stoff (lerret, gammelt laken eller lignenede) som bare skal være en test.
Hovedpoengene med vesten er følgende:

  1. Finne livlinjen – om den er riktig
  2. Bestemme størrelse på innsnittene
  3. Vurdere vidden – om dette er vidden du ville hatt en bluse eller om du ville hatt den smalere

Når dette er gjort, er det på tide å tegne blusemønsteret du vil tegne. Klikk på de forskjellige plaggene under for å se hvordan de sys.