008 Juster lommeposers størrelse

Det er flere variasjoner over stikklommer i serien Verdens Beste Sybok, felles for alle er at de er i sidesøm og veldig lett å legge til ethvert plagg!

Lommer har ikke alltid den størrelsen du ønsker. Da er det lurt å sy noen prøver slik at du finner din absolutte favorittstørrelse. Og denne størrelsen er nok forskjellig fra kåper, jakker, kjoler, skjørt og til og med bukser.

I filmen ser du hvordan jeg har laget en mal som jeg kan bruke igjen og igjen for å teste forskjellige størrelser. Jeg syr med tråklesting – eller lange sting – på symaskinen, for da er det lett å sprette opp når jeg vil teste en annen størrelse. Alle lommeposemønstre jeg er fornøyd med, passer jeg på å beholde i en plastmappe slik at jeg har et lite bibliotek av lommeposer.

Noter på hver enkelt lommeposedel:

  • Med eller uten sømmon (hvis med – noter hvor mye)
  • Hvilke plagg du har brukt den i (til referanse for deg selv)
  • evnt andre kommentarer

Alle emner i Verdens Beste Sybok har et tilhørende nedlastbart dokument som du kan skrive ut, du finner disse under “Nedlastinger”